F.P.JOURNE - Invenit et Fecit

11077

270,00 €

Ontdek "F.P.JOURNE - INVENIT ET FECIT," een fascinerend boek dat het legendarische verhaal van François-Paul Journe vertelt. Over 360 pagina's vertelt de auteur over zijn tumultueuze jeugd, zijn onderzoek naar horologische precisie en zijn opkomst naar uitmuntendheid.

1 Item

Op voorraad

Het fascinerende boek dat het legendarische verhaal van François-Paul Journe vertelt, is eindelijk uitgebracht. Over meer dan 360 pagina's vertelt de auteur over zijn jeugd als enfant terrible in Marseille; zijn wilde vriendschappen tijdens zijn adolescentie, zijn vreugden en indiscreties; zijn hoop en twijfels over zijn toekomst; en, uiteindelijk, de openbaring van de wereld van de horlogerie - een universum dat zijn roeping zou worden en nieuwe wonderlijke horizonten zou openen.

De auteur vertelt over François-Paul’s onderzoek naar precisie; zijn liefde voor creëren, construeren en innoveren; zijn successen en overwinningen; maar ook zijn twijfels, frustraties en rebellies; de gebeurtenissen die hem maakten tot wie hij vandaag is, waarom hij zijn specifieke stijl van horlogerie beoefent, die verzamelaars zo bewonderen. Hij schrijft over zijn constante zoektocht naar perfectie, vanaf de niche die hij voor zichzelf heeft gecreëerd, beetje bij beetje, en met grote toewijding, tot de briljante horlogemaker-constructeur die hij is geworden. Over zijn talent erkend door zijn vakgenoten en zijn beloningen door talloze internationale prijzen en zijn diepe behoefte aan onafhankelijkheid. Een instinctieve schepper die voortdurend streeft naar uitmuntendheid, François-Paul vermijdt altijd banaliteit en gemak; banaliteit is dodelijk. Hij schrijft ook over dit onderscheidende vakmanschap dat kwaliteit boven kwantiteit verkiest en hoe hij zijn horloges heeft getransformeerd tot kunstwerken die de polsen van hun dragers sublimeren.

In de inleiding draagt François-Paul Journe dit boek op aan zijn oom Michel Journe, die hem op weg hielp en hem toestond in zijn atelier te werken terwijl hij zijn jeugdige roekeloosheid tolereerde terwijl hij zijn zeer ambitieuze eerste horloge maakte en ook aan Jean-Claude Sabrier, die zijn trouwe vriend bleef tot het einde van zijn leven. Hij was een welwillende, joviale en genereuze geleerde die een van de grootste historici van de horlogerie werd.

François-Paul bedankt ook zijn vriend Jean-Pierre Grosz, voormalig manager van Marvin Gaye, Dee Dee Bridgewater en Ray Charles. Grosz vertelt het epische verhaal van Ray in het boek "Ray, Mijn Vriend". François-Paul wist dat Jean-Pierre de enige was die zijn verhaal kon schrijven.

Het voorwoord van het boek is geschreven door zijn zoon Charles Journe, die een ander perspectief biedt.

Het boek "F.P.Journe - Invenit et Fecit" zal u vele aangename uren bezorgen terwijl u alles leert over het unieke lot van François-Paul Journe.

TaalAnglais
ThemeF.P.Journe