Rolex Cosmograph Daytona Vol. 1 : Modèles à remontage manuel (1963-1988)

watchprint - Daytona

175,00 €

Ontdek "ROLEX COSMOGRAPH DAYTONA VOL. 1: HANDOPWINDMODELLEN (1963-1988)," een essentieel boek voor horlogeliefhebbers en autogeschiedenisfans. Dit volume traceert de fascinerende geschiedenis van de handopwindmodellen van dit legendarische chronograaf.

1 Item

Op voorraad

COSMOGRAPH DAYTONA... een legendarische naam onder horlogeliefhebbers; een naam die de snelheid en het gebrul van autoraces oproept, maar ook synoniem is met prestige en bewondering. De oorsprong van deze mythe is verbonden met een stad in Florida, Daytona Beach, beroemd om zijn motor- en autoraces op het gelijknamige strand. In 1959 werd de Daytona 500-race geboren op de Daytona International Speedway en drie jaar later werd Rolex de officiële tijdwaarnemer, wat het begin markeerde van het verhaal van de beroemde Cosmograph Daytona.

De chronograafcomplicatie en de geschiedenis van Rolex zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Rolex' eerste uitstapje in de tijdwaarneming begon in de jaren 1930 met het allereerste chronograafmodel van de Manufacture. In 1963 lanceerde Rolex de Cosmograph Daytona, een sportchronograaf die zich bleef ontwikkelen in de geest van het merk, en streefde ernaar bestaande technologie te verbeteren en de grenzen van technische haalbaarheid te verleggen.

De geschiedenis en grote diversiteit van deze chronograaf zijn zodanig dat er twee (onafhankelijke) volumes aan gewijd zijn. Dit eerste volume, gewijd aan handopwindmodellen die tussen 1963 en 1988 zijn geproduceerd, is een viering van zijn illustere geschiedenis, gevormd door vele figuren, waarvan de beroemdste ongetwijfeld de acteur, filantroop en autocoureur Paul Newman is.

TaalFrançais
ThemeRolex