Dubbele Tour Baranil Cognac Band - LIC Leather

190,00 €

Ontdek de dubbele tour Baranil cognac horlogeband van LIC Leather. Met de hand gemaakt in België, staat deze kalfsleren band bekend om zijn soepelheid en zachtheid. Elegant en tijdloos, het verbetert uw horloge met zijn unieke ontwerp.

1 Item

Op voorraad

Deze horlogeband uit de Baranil-collectie heeft een zeer glad oppervlak en staat bekend om zijn zachtheid en soepelheid. Het is gemaakt van uniek leer afkomstig van een gerenommeerde leerlooierij in Frankrijk, die ongetwijfeld het beste kalfsleer op de markt biedt. Deze horlogeband is met de hand gemaakt in het LIC Leather-atelier in Oostende, België.

In de zeer gewilde horlogesector zijn dubbele tour horlogebanden in de mode. Klassiek en elegant terwijl ze verfijnd blijven, benadrukken ze een verfijnd en tijdloos aspect voor uw grootste genoegen. De combinatie van eenvoud en karakter door een doorlopende steek toe te voegen aan een klassiek ontwerp.

Ter informatie, de dames dubbele tour band komt uit de garderobe van mannen, met name die van jachtpiloten. Het comfort van een jagercockpit uit de jaren 1940 is het tegenovergestelde van dat van een hedendaags lijnvliegtuig: geen drukregeling en zeker geen verwarming. Als gevolg daarvan zouden onze dappere helden zich in dikke pakken wikkelen, bedekt met gewatteerde jassen. Het was dan ook ondenkbaar dat een piloot zijn mouw kon opstropen om zijn horloge te bekijken, vooral niet terwijl hij handschoenen droeg! Daarom begonnen piloten hun horloges over hun jassen te dragen, wat een langere band vereiste dan normaal. Om hun horloges op de grond te blijven dragen, moesten piloten de band nog een keer om hun pols wikkelen. Voordat het de elegante dames dubbele tour band werd die we vandaag kennen, diende het voornamelijk een utilitaire functie.

BoucleA Ardillon
MatièreKalfsleer
CouleurBruin